Grondlegger van de opleiding

Annet van Laar (1957), Registerpsycholoog NIP, GZ-psycholoog, LWP-psycholoog, Energetisch psycholoog (Ad Stemerding) en auteur van het handboek ‘Van binnen weet je alles’ (2012) is de grondlegger van de opleiding ‘De psychologie van het lichaam’.

Geïnspireerd door de wijsheid van het lichaam specialiseerde zij zich de afgelopen 35 jaar in de relatie tussen lichaam en geest en hoe deze concreet herkenbaar is;  onder meer  aan de lichaamstaal en –beweging. Haar visie is dat transformatieprocessen werkelijk verankerd worden, als de verandering ook fysiek-energetisch geïntegreerd wordt.

Annet ontwikkelde de volgende methodieken, die in de opleiding worden uitgeleerd:

  • Het Lichaam lezen 3D©
  • Chakra-oefeningen 3D©
  • Body-mind-integratie-oefeningen©
  • Het  7-kwaliteitenpalet®
  • De BodyMindScan©.

Aan de hand van deze methodieken kunnen de 7 vitale kwaliteiten die het lichaam herbergt niet alleen emotioneel en mentaal, maar ook fysiek gekend en integraal geïntegreerd worden. De lichaamswijsheid als kompas bij denken, voelen en handelen kun je leren inzetten in elk vakgebied.

Annet was tot juli 2020 betrokken bij de opleiding als gastopleider. Zij geeft nu de professionaliseringsdagen aan afgestudeerden en licentiehouders:  http://www.annetvanlaar.nl/opleiding-licentie-psychologie-lichaam/licentie-professionaliseringsdagen

Verder geeft zij onder anderen supervisie, professionaliseringsdagen en de jaarlijkse zomerintensive: zie www.annetvanlaar.nl

De teksten, methodieken en afbeeldingen op deze site, in de brochures en de materialen behorende bij de opleiding vallen onder haar auteursrecht en hierop is copyright van toepassing.