Leven is beweging

Leven is bewegen…

en onze beweging vinden ook in perioden van ogenschijnlijke stilstand.

In de eerste weken thuis, genoot ik van de rust en de ruimte die vrijkwam. Van het samen zijn thuis, met de kinderen en mijn man. Opeens is er dan meer vrije ruimte voor dingen die gedijen bij leegte en tijd om te spelen en onderzoeken. Omdat het leven buitenhuis grotendeels stilvalt, komt er op ander vlak beweging. Een innerlijke beweging vanuit jezelf, die vorm geeft aan wat er in je leeft. 

Soms was die beweging vooral in mijn hoofd te vinden. Als de angst vat op me kreeg. Passende taal: de angst vatte me en hield me vast. Angst om de mensen die me lief zijn en de impact van wat er gebeurt. Mijn lichaam stopte dan en in mijn hoofd draaide een volle draaimolen met angstige gedachten en scenario’s.

Een wandeling buiten in de wind, het oefenen op het balkon of in de tuin bracht dan weer balans, waardoor mijn lichaam weer mee kon doen. Met beweging kwam ik weer tot leven en creativiteit. Het leidde onder andere tot de opname van de filmpjes van de oefenseries: bewegen is leven!

Het vinden van de beweging in de stilte, en de ruimte die vrijkomt, helpt je terug om als mens volledig te zijn. En je eigen stilstand of kramp te (h)erkennen vanuit het contact met het levendige in jezelf. Dat is precies wat lichaamsgerichte begeleiding zo waardevol maakt en wat me inspireert in het geven van de opleiding. Dankbaar dat ik dat weer zelf mag ervaren.

Vind ook het levendige in jezelf en helpt anderen in begeleiding te voelen en ervaren wat hen van binnenuit beweegt. Dat is wat de psychologie van het lichaam doet. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.