Aanraken met je hart

Ons kloppende hart creëert een trillend magnetisch veld wat zelfs tot 4,5 meter rondom het lichaam waargenomen kan worden. Een gecombineerde puls van energie, magnetisme, warmte, licht, trilling en geluid dat zich verplaatst zich vanuit het hart naar elke cel in ons lichaam. Het hart creëert hiermee het sterkste elektrische en magnetische veld van alle organen (Oschman, J.L., 2016, p. 114).

Op de stoep bij het smalle stukje tussen de fietsenrekken komen we elkaar tegen. De oudere man met het boodschappenkarretje en ik. We kijken elkaar aan. Ik wacht en doe een stap achteruit. Hij knikt vriendelijk en ik voel een blijdschap als we allebei onze weg vervolgen.

Ons hart geneert het sterkste electromagnetische veld van alle organen (Oschman, 2016)

De afgelopen weken, waren voor mij zoeken en afstemmen. Weer meer naar buiten en ervaren hoe het leven weer opstart. Plotseling is het midzomer en kunnen we zelfs weer op vakantie over de grens. Na maanden knuffel ik mijn ouders weer. Genieten. Bewust van dat er weer een periode kan komen, dat dit mogelijk niet zal kunnen. Dankbaar voel ik me ook, dat de masterclass Lichaamswijsheid herkennen en toepassen alsnog in juni van start kon. Fysiek met elkaar in de groep. En dat het laatste blok 7-kwaliteitenpalet® zo mooi werd afgerond op twee zinderend warme zomerdagen, met onze blote voeten in het gras. 

Meer beweegruimte brengt ook weer een nieuwe zoektocht op gang in elke situatie professioneel en privé: Wanneer handhaaf ik de 1,5 meter en wanneer kies ik ervoor om het niet te doen? Het vraagt heel dicht bij jezelf te blijven en in je buik: Wat wil ik wel en niet? En het vraagt afstemming, contact, respect voor ieders grens. Daarvoor hebben we ons hart nodig, waarmee we voelend kunnen waarnemen wat klopt voor onszelf en anderen. Dit onderzoek maakt deze periode voor mij daarom naast intens ook waardevol. Het is voor mij het antwoord op de vraag: Hoe raken we elkaar aan als fysieke nabijheid niet kan? 

Door afgestemde aanraking van onze huid, gaat ons hart open. Van Piet Wijsfeld en van Annet (van Laar) leer ik hoe je de ander ook kunt aanraken met het woord en met je Zijn. Dat je je ook contact kan maken door tijd en ruimte heen; door verbonden te zijn met je hart. In het behouden van de onnatuurlijk fysieke afstand, ligt dan zorgvuldigheid en liefde voor elkaar en onszelf besloten. Wanneer we de 1,5 meter ruimte vullen met respect, zorgzaamheid en vrijheid dan is er ook verbinding, ondanks de afstand. Fysieke afstand hoeft geen afsluiting te betekenen, maar kan zo letterlijk veel omvattend zijn. 

Fijne zomer, blijf gezond en raak elkaar aan met je hart!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.